Садовий заборонив вивішувати у Львові «бандерівський» стяг



Партія мера Львова «Самопоміч», прикриваючись Державним прапором, заборонила вивішувати у Львові червоно-чорний стяг.

- джерело.

Садовий на сесії протягнув ухвалу свого заступника Андрія Москаленка, яка регулює використання державного прапора та забороняє вивішування на адмінбудівлях Львова червоно-чорного стягу, передає з сесійної зали кореспондент «Вголосу».

Відтак ухвалою Москаленка депутати Львівської міськради заборонили вивішувати на адмінбудівлях Львова червно-чорний прапор.

«У визначених місцях постійного вивішування Державного прапора України у м. Львові вивішувати виключно Державний прапор України», – йдеться у рішенні.

Садовий лише «дозволив» у визначені свята на території Львова використовувати червоно-чорний прапор.

«Віддаючи шану Героям різних етапів національно-визвольних змагань за Незалежність України, рекомендувати під час проведення відповідних урочистих та пам’ятних заходів використання на території м. Львова символіки Збройних сил України, добровольчих батальйонів та історичної символіки, зокрема червоно-чорного прапора Організації Українських Націоналістів, символів Української Повстанської Армії, Української Військової Організації, Українських Січових Стрільців, символіки українських військово-спортивних товариств, козацької символіки», – йдеться в ухвалі.

Натомість, в ухвалі, яку пропонувала депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Мар’яна Батюк, йшлось про те, щоб:

Затвердити перелік дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам’яті борців за незалежність України, у які поруч з Державним прапором України вивішується червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу на території м. Львова.

Встановити такі місця вивішування червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу: вежа міської ради на пл. Ринок, 1; будівлі районних адміністрацій міської ради; щогла оглядового майданчика на Високому замку; будівлі комунальних підприємств, установ та організацій на території м. Львова; рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, вивішувати поруч з Державним прапором України червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу у дні, перелічені у додатку до цієї ухвали.


Читайте також:


Залишити коментар: