Чому підірвали музей Степана Бандери, та чи повториться це? З’явилися перші версії



Сьогодні зранку стало відомо про досить неприємний інцидент. Вночі, невідома особа намагалася спалити музей Степана Бандери, котрий знаходиться у Старому Угринові, Івано-Франківської області. Відомо, що хуліган проник на музейне подвір’я та кинув під двері «коктейль Молотова». На території музею постійно перебуває один охоронець і саме він вчасно зреагував на пожежу та все благополучно погасив, повідомляє Франик.

- джерело.

Проте малоймовірно, що злочинець мав намір дотла спалити дане приміщення, скоріш за все, в такий спосіб він хотів висловити своє обурення до всього, що зараз відбувається в стосунках між Польщею і Україною. Саме таке припущення висуває політолог – Кирило Молчанов. Останній стверджує, що така акція це скоріш одиничний акт протесту і малоймовірно, що схожі випадки саме з цим музеєм повторюватимуться. Можливо люди стурбовані погіршенням стосунків між Польщею і Україною через нещодавно прийнятий в Польщі закон проти бандерівської ідеології, або ж навпаки прихильники цієї чи іншої країни відстоюють в такий спосіб свої погляди.

Проте політолог стверджує, що в цій ситуації покращення скоріш за все не варто чекати. Україна не захоче прийняти цей факт і йти на певні уступки так, як вважатиме це приниженням національних інтересів. Ну а Польща відповідно теж не даватиме заднього ходу. Тому стосунки між країнами будуть погіршуватися й далі. А як наслідок, схожі акції на рахунок всього, що стосується Степана Бандери скоріш за все будуть продовжуватися і в майбутньому.

Щодо цього випадку, то правоохоронці вже шукають винуватця підпалу, якому загрожуватиме стаття хуліганство.


Читайте також:


Залишити коментар: