Розрив селезінки і внутрішня кровотеча: командир взводу Нацгвардії жорстоко розправився з солдатом



Конфлікт нібито стався через невдоволення діями своїх підлеглих військовослужбовців.

- джерело.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві завершили розслідування щодо командира взводу, контрактника однієї з військових частин Нацгвардії, який завдав тілесних ушкоджень двом солдатам. Як встановило слідство, у березні цього року командир взводу, будучи керівником польових занять на військовому полігоні, розташованому у Полтавському районі, завдав по одному удару кулаком у ділянку грудної клітини двом солдатам. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Згодом, цього ж дня, одному з раніше побитих солдатів командир завдав удару в ліву частину тулуба вже ногою, чим спричинив солдату тілесні ушкодження у вигляді травми живота з розривом селезінки та внутрішньочеревною кровотечею.

“Травмований орган довелося видаляти хірургічним втручанням. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, ці травми кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження”, – йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо командира взводу у застосуванні нестатутних засобів впливу щодо підлеглого, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, а також застосування насильства щодо підлеглого, що спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду крім воєнного стану (ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України) скеровано до суду.

Військовослужбовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення вини командиру взводу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.


Читайте також:


Залишити коментар: