Російські олігархи оминають заборону на польоти в небі ЄС – ЗМІ



Російським олігархам вдається продовжувати польоти, незважаючи на санкції, за допомогою підставних компаній та офшорів, які допомагають приховати справжніх власників.

Пише - джерело.

Повітряний простір ЄС має бути фактично закритим для російських літаків. Але багаті росіяни оминають заборону на польоти. Про це повідомляє Welt.

За даними видання, загалом вдалося виявити близько 30 таких польотів з моменту запровадження санкцій.

Наприклад, владу Німеччини заскочило зненацька те, що в перший же день закриття повітряного простору – 28 лютого, о 18:20 з аеропорту Мюнхена вилетів Airbus, який, згідно із санкційним списком США, приписують олігарху Алішеру Усманову. Літак Усманова вилетів із Флоренції того ж дня в Ташкент в Узбекистані.

Крім того, у середині березня в Британії призупинили політ літака Cessna російського мільярдера Євгена Швідлера – друга Романа Абрамовича. До конфіскації в Лондоні його літак ще кілька разів пролітав через повітряний простір Німеччини.

Як заявили в Єврокомісії, застосування санкцій проти бізнес-джетів і гелікоптерів, які зареєстровано за межами Росії і які належать неросійським компаніям, іноді утруднено через непрозорі структури власності. Так російським олігархам вдається обходити заборону за допомогою підставних компаній та офшорів, які допомагають приховати справжніх власників.

Одним з таких прикладів є літак Bombardier з реєстраційним номером T7-7AA, який зареєстрований у Сан-Марино і яким керує швейцарська компанія. Він належить російському бізнесменові Альберту Авдоляну, який 2 березня літав з Ніцци в Стамбул.

Ще один літак з люксембурзькою реєстрацією, який належить олігарху Віктору Вексельбергу, також зміг залишити Європу у квітні. Літак вилетів з Базеля, перетнув повітряний простір ЄС і приземлився в столиці Казахстану Нур-Султані.

Крім того, вертоліт мільярдера Олександра Занадворова, схоже, безперешкодно літає по території Франції. Після запровадження санкцій зафіксовано щонайменше вісім польотів.


Читайте також:


Залишити коментар: