Рада ввела хімічну кастрацію педофілів і створила їх відкритий реєстр



Правоохоронний комітет рекомендував Раді ввести реєстр педофілів і їх хімічну кастрацію.

- джерело.

Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів у віці від 18 років до 65 років і створила їх відкритий публічний реєстр.

За законопроєкт №6449 за основу і в цілому проголосували 247 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляють”Українські новини”.

Повідомляється, що покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає в примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, що складаються з хімічних речовин, мета яких полягає в зменшенні лібідо і сексуальної активності.

Згідно із законопроєктом, примусова хімічна кастрація не застосовуватиметься до осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб у віці понад 65 років. Також документом пропонується збільшити термін покарання за зґвалтування неповнолітнього(-ої) позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

При цьому зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітнього(-ої) карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років з примусовою хімічною кастрацією.

Законопроєктом також передбачено створення єдиного публічного реєстру осіб, засуджених відповідно до ст. 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу за зґвалтування малолітнього(-ої), неповнолітнього(-ої), насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітнього(-ої), статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Крім того, вчинення розпусних дій щодо неповнолітнього(-ої) карається позбавленням волі на строк до 5 років.

У документі наголошується, що стосовно засуджених до позбавлення волі осіб відповідно до ст. 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу за зґвалтування неповнолітнього(-ої), насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, і розбещення неповнолітніх після звільнення з місць позбавлення волі довічно встановлюється адміністративний нагляд.


Читайте також:


Залишити коментар: