Зеленський отримав термінового листа від США: такого не було з жодним президентом



У Конгресі США виступили з ініціативою запросити президента України Володимира Зеленського.

- джерело.

Відповідне звернення до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі підписали конгресмени Марсі Каптур, Браян Фітцпатрік, Анді Гарріс і Майк Куіглі.

У листі нагадується, що Зеленський має відвідати США на запрошення Білого дому. Автори звернення привітали таку взаємодію між країнами і попросили Конгрес подати руку дружби новообраному президенту запрошенням виступити в американському парламенті.

Конгресмени наголосили, що перед Україною продовжують стояти серйозні виклики: боротьба з російською агресією, протидія успадкованій корупції, забезпечення економічного зростання й процвітання українського народу. Автори листа вважають, що Конгрес має посилити взаємодію з близьким союзником, коли йому загрожують такі виклики.

“Запрошення президента Зеленського на спільне засідання Конгресу послужить потужним символічним меседжем Кремлю: американський народ стоїть пліч-о-пліч з українським народом”, – зазначається у зверненні американських законодавців.

Зазначимо, президент США Дональд Трамп запросив Зеленського на зустріч до Вашингтона. Нині триває підготовка до переговорів.

Про це заявив посол України в Вашингтоні Валерій Чалий в кулуарах “Українських днів” у Конгресі США.

“Президент України отримав запрошення президента США Дональда Трампа, яке має чіткі сигнали. Мені дуже подобається його зміст – про стратегічне партнерство, про те, що президент США і Сполучені Штати підтримують Україну, і яке містить запрошення відвідати Білий дім”, – наголосив він.

За словами Чалого, йдеться про найближчі місяці.

“Ми сподіваємося, що йдеться про період одразу після виборів. У нас зараз відбувається виборчий процес, і після виборів, сподіваюсь, не затягуючи, в серпні – це залежить від графіка президента України, який очевидно має насичену програму – ми будемо мати таку важливу зустріч у Вашингтоні”, – розповів дипломат.

Окрім цього Чалий зазначив, що посольство України в США працює разом з МЗС України й Адміністрацією президента над підготовкою “саме змістовного візиту до Сполучених Штатів”.

“У нас є про що говорити, у нас є що запропонувати Сполученим Штатам, у США є що запропонувати нам. Прихід нового президента України дає оптимістичні очікування на швидке просування всіх рішень, які будувались дуже довго в стратегічному партнерстві України і США. Утім, усі ці можливості напрацьовані роками, вони не виникли прямо сьогодні”, – резюмував посол.


Читайте також:


Залишити коментар: