Правила дещо змінилися: стартував осінній призов в Україні



1 жовтня в Україні розпочався осінній призов до армії. У 2018 році правила дещо змінилися, тож ми зібрали для вас основну інформацію про правила та терміни призовної кампанії, пише Радіо Максимум

- джерело.

Осінній призов 2018 – дати і терміни

Цьогоріч президент Петро Порошенко продовжив осінній призов на строкову службу на місяць. Таке рішення було ухвалено для якісного відбору та через збільшення кількості призовників для комплектування військ Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Отож, нові терміни призову – з 1 жовтня по 31 грудня 2018-го.

Кого призвуть на строкову службу?

Призову підлягатимуть чоловіки-громадяни України віком від 20 до 27 років, які придатні за станом здоров’я та не мають відтермінування. А от молоді люди 18-19 років можуть пройти службу в армії на добровільній основі (за контрактом). До зони проведення бoйoвих дій новобранців не відправлятимуть, хіба що солдат добровільно захоче укласти контракт.

При цьому відстрочка від призову можлива через:

Сімейні обставини – опікунство над непрацездатними родичами; дружина-iнвaлід; вaгiтна дружина; дитина-iнвaлід; двоє і більше дітей; дитина у віці до 3-х років; самостійне виховання дитини; сирітство; брат на строковій службі у цей час.

Стан здоров’я.

Навчання –студенти денної форми, інтернатура, аспірантура, докторантура.

Професійна діяльність – священнослужителі; кандидати (доктори) наук, які працюють на посадах за спеціальністю; педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів з повною вищою освітою; медичні працівники, за умови повного навантаження на займаній посаді, у сільській місцевості; сільські, селищні, міські голови – на термін виконання ними цих повноважень; поліцейські – на весь період їхньої служби.

Не підлягають призову підозрювані у кримінальних злoчинах.

Скільки призовників підуть до армії?

Загальна кількість осіб, яких планується призвати на строкову службу, становить 17 960 осіб. Це майже на чотири тисячі більше, аніж було під час попередньої кампанії. Пов’язано це із збільшенням категорій призовників – для прикордонників та Нацгвардії.

З усіх призовників до Збpoйних сил України потраплять 9010 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 900, до Державної прикордонної служби – 1550, до Національної гвардії – 6500 осіб. Загалом на фінансування осіннього призову Кабмін виділив 64,96 мільйонів гривень. Обсяг видатків на одного призовника становить 3 617,13 гривень.

Найбільше строковиків призовуть у Дніпропетровській (1850), Харківській (1300) та Одеській (995) областях. Найменше – в Луганській (260), Закарпатській (425) та Донецькій (440) областях.

Термін служби складе до 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – до 12 місяців.

Початком вiйськової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до війcькової частини із районного (міськрайонного) війcькового комісаріату. Закінченням терміну служби – день виключення військовослужбовців зі списків особового складу вiйськової частини.


Читайте також:


Залишити коментар: