Попередні роки нічого не робились! Українець потужно звернувся до Зеленського. Президент вирішив питання за 2 дні



Директор державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» Валерій Калашников заявив, що президент Володимир Зеленський в триденний термін зміг вирішити питання по заборгованості по зарплатах співробітників заводу, який відкладався впродовж довгого часу.

- джерело.

Про це Валерій Калашников сказав 23 липня, під час брифінгу про погашення боргів перед працівниками завод.

За його словами, питання із заборгованістю було вирішено через декілька днів з того моменту, як президент Володимир Зеленський відвідав завод. Валерій Калашников також зазначив, що в подальшому заводу потрібно давати державні замовлення на будівництво кораблів, щоб ця ситуація з боргами не повторилася знову.

– Після візиту президента ситуація наступна. У четвер було вже підписано його доручення в триденний термін Укроборонпрому вирішити питання по заборгованості по зарплаті. У понеділок вранці концерн закрив питання за рахунок оборонних коштів. Заборгованість станом на понеділок ранок склала 86 мільйонів гривень. Ми погасили заборгованість всім працівникам. Є люди, які вже звільнилися, вони приносять свої розрахункові рахунки, ми формуємо базу і завтра ми вже закінчимо цей процес. Всі ці роки, які нам щось розповідали, нічого не робилося. Президент прибув і таких швидких рішень я ще не бачив, – заявив Валерій Калашников.

Однак Валерій Калашников також зазначив, що борги підприємство можуть продовжувати рости, якщо завод не буде отримувати замовлення.

– Рішення було миттєве. У нас президент був в середу, а гроші у нас вже були в понеділок. Раніше були тільки одні розмови. Зрозуміло, що для того, щоб завод далі працював, нам потрібні замовлення. Я говорив про це президентові. Нам сьогодні дали гроші, ми їх проїли, а далі борги знову будуть рости, тому що у нас немає замовлень. Співробітники заводу чекають замовлень. У нас крім судноремонту нічого не було. Нам потрібні замовлення, щоб будувати кораблі. Ми готові це робити! У нас є можливості! – підкреслив директор заводу.

Крім цього, Валерій Калашников зазначив, що незабаром почнеться процес демілітаризації ракетного крейсера Україна, озброєння з якого передадуть для установки на інші кораблі ВМС України.

– Зараз вже є доручення якісь з будівництва корвета і демілітаризації крейсера. З крейсером вже є 100% рішення, його демілітарізуют. Це не буде розбазарювання крейсера, все буде робитися згідно з планом. Все озброєння, яке знімуть, буде встановлено на інших кораблях ВМС, – додав він.

Нагадаємо, за дорученням Президента України Володимира Зеленського було вирішено питання погашення заборгованості по заробітній платі працівникам державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» (колишній завод імені 61 комунара).


Читайте також:


Залишити коментар: