Понад 3 мільйони українців працездатного віку перебувають на заробітках за кордоном – уряд



Попри суттєвий відтік робочої сили, в уряді кажуть, це сприяло зростанню зарплат та зменшенню рівня безробіття в Україні.

- джерело.

За даними Міністерства соціальної політики України, кількість українців, які перебувають на постійному працевлаштуванні за кордоном складає 3,2 мільйона осіб. Це 18% всього економічно-активного населення країни. Про це йдеться у Макроекономічному огляді Міністерства фінансів України за липень 2019 році, пише Громадське.

Як зазначають у Мінфіні, відтік робочої сили за кордон сприяв зменшенню безробіття в Україні.

Так, у червні 2019 року кількість безробітних скоротилась на 5,5%, а кількість безробітних, які претендують на 1 вакансію, скоротилась до 3 осіб — це найнижчий показник за останні роки. Також, як зауважили у Мінфіні, високі темпи трудової міграції призвели до зростання рівні зарплат в Україні.

Так, у травні 2019 року темп зростання зарплати зріс до 7% (проти травня попереднього року) через те, що українські роботодавці вимушені конкурувати з європейськими за робочу силу.

Раніше повідомлялось, що 80% нелегальних трудових мігрантів у Чехії — українці.

Нагадаємо, що у Польщі раніше повідомляли, що 25% всіх українських заробітчан до 2020 року можуть переїхати до західніших країн Європи — Чехії та Німеччини. Раніше повідомлялось, що українці працюють на 20% всіх польських компаній, а близько 450 тисяч українців сплачують у Польщі соціальні внески.


Читайте також:


Залишити коментар: