Поліція в Польщі коментує скандальне відео і вказує справжню причину затримання українця в Жешуві



В штабі міської поліції в Жешуві повідомили, що відеозапис, на якому чути фразу «Якщо не влаштовує Польща — можеш їхати в Україну», буде ретельно проаналізовано.

Передає - джерело.

Нагадуємо нашим читачам, що на відео, опублікованому на ютуб-каналі, видно, як правоохоронці в Жешуві затримали українця з польським громадянством, бо той, мовляв, не вдягнув маску, їдучи на велосипеді.

Суперечки викликає поведінка поліції, адже один із співробітників сказав українцю: «Якщо наша країна тебе не влаштовує, то можеш поїхати в Україну». Чоловік звинуватив поліцейських у расистській поведінці. Щоправда, провокаційна поведінка українця у відеоролику також залишає бажати кращог

У понеділок штаб муніципальної поліції в Жешуві розповів місцевому порталу rzeszow-news.pl про запис, який набув популярності в Інтернеті (до слова, його вже переглянуло більше, аніж 100 тисяч осіб). Виявляється, саме втручання поліції відбулося деякий час тому — ще 23 жовтня 2020 року. Правоохоронці спинили українця з польським громадянством о 16:00 год. біля перехрестя вулиць Пілсудського та Асника.

— Причиною зупинки чоловіка було те, що він вчинив дорожньо-транспортне правопорушення — їхав на велосипеді вздовж пішохідного переходу, а не відсутність захисної маски, — повідомила Анна Іскжицька з штабу муніципальної поліції в Жешуві.

— Буде проаналізовано запис, розміщений на Youtube, та поведінку поліцейських. Запис не відображає цілої події, це — лише фрагменти цілого випадку. Він не включає початок втручання, коли поліцейські вказують причину його проведення, — стверджує Анна Іскжицька.


Читайте також:


Залишити коментар: