По той бік добра та зла: священика викинули з храму за підтримку ЗСУ



Отець Ігор часто молився за перемогу української армії

- джерело.

За проукраїнські погляди в Запоріжжі священика Московського патріархату Ігоря Саву позбавили права приходу.

За словами парафіян, Отець Ігор, часто молився за перемогу української армії і не згадував у своїх богослужіннях російського патріарха Кирила.

“Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь від цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це сама головна тема, за яку висловлювалися до нас претензії до мене особисто”, – заявив священик.

Про покарання батюшку неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили служити в храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви в супроводі молодих людей. Ті покинули храм тільки після виклику поліції. Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з віруючими відмовився. Не став він говорити і з кореспондентами ТСН.

У храмі тепер буде правити інший священик, якого надішле Московський патріархат. Частина віруючих заявила, що буде шукати інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі розгорівся скандал. Батьки на колінах благали священика УПЦ МП відспівати дитини. Священики УПЦ (МП) відмовилися відспівувати трагічно загиблого хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті. Після цього випадку у багатьох населених пунктах України відбулася акція “Принеси ляльку” – закликали учасників залишати іграшки під дверима церков Московського патріархату.

СБУ почало розслідування за фактами вчинення окремими представниками УПЦ МП та ГО “православний Союз “Радомир” умисних дій, які були спрямовані на розпалювання національної та релігійної ворожнечі і ненависті.


Читайте також:


Залишити коментар: