“Пацієнт робить цю страшну помилку, і штам “Дельта” не залишає шансів”: лікарка про жорстокість вірусу



Штам “Дельта” шириться територією України, вражаючи місцевих мешканців. Люди потрапляють до лікарень зі страшними ускладненнями. А дехто навіть при легкому перебігові може вчинити помилки при лікуванні й навіть позбавити себе шансів не потрапити в реанімацію.

- джерело.

"Пацієнт робить цю страшну помилку, і штам "Дельта" не залишає шансів": лікарка про жорстокість вірусу


Як інформує “Molbuk”, лікар ковідного відділення Київської міської клінічної лікарні №3 Аріана Мохаммадожет надав наступну рекомендацію. Хворий на Covid-19 без важких симптомів має лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря.

Якщо ж у пацієнта з Covid-19 виникає задишка при елементарних фізичних навантаженнях, як от підйом з ліжка, час бити на сполох і викликати швидку.

“Якщо здійнялися з ліжка і починаєте задихатися та не можете відновитися, це вже треба викликати швидку допомогу. Якщо пацієнт взагалі у спокої починає задихатися, це вже ознака того, що пневмонія прогресує і йому необхідно госпіталізуватися”, – пояснила медик.

Допоки такий пацієнт чекає на приїзд швидкої, йому треба лягти на живіт для покращення вентиляції легень.

“Лише позиція на животі сприяє специфічному тиску в плевральній порожнині, виправленню діафрагми і, звісно ж, вентиляції тих відділів. Чому ми за них так боремося? Тому що там найбільше відбувається газообмін”, – сказала Аріана Мохаммадожет.

Лікарка наголосила, що в жодному разі при лікування вдома хворий на коронавірус не може займатись самолікуванням і без призначення лікаря приймати гормони та антибіотики. Це лише погіршить подальший стан хворого, а для декого може не залишити жодних шансів.

“Тобто він вже завідомо погіршує прогноз пацієнта, який міг би одужати без призначення гормонів. І це зараз стало прямо пошестю!”, – застерегла медик.

Вона наголосила, що найоптимальнішим способом уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби є щеплення проти Covid-19.

Лікарка закликала якнайшвидше вакцинуватись проти коронавірусу, а в черзі на щеплення дотримуватись соціальної дистанції і не забувати змінювати медичну маску.


Читайте також:


Залишити коментар: