Пастор церкви впритул розстріляв зятя й свата і наклав на себе руки



Ковельчани дотепер не можуть отямитися від жаху: посеред дня потрійне вбивство, четвертій жертві вдалося вижити. Ще гірше, що вбивця позбавив життя себе, 25-річного зятя та 51-річного свата. І вже геть у голові не вкладається, що криваву розправу влаштував пастор церкви.

- джерело.

Що або хто підштовхнуло 46-річного чоловіка скоїти потрійне вбивство?

Не релігійна громада, а кодло шахраїв
Почнемо з персони пастора. За офіційними даними, сам у себе вистрелив із рушниці «Сайга» Олег Кононенко. Він упродовж майже десяти років очолював у Ковелі релігійну громаду «Слово життя».

Це така собі філія сумнозвісного «Посольства божого», яке очолював нігерійський пастор Сандей Аделаджа. Той самий, котрий причетний до фінансової афери на 150 мільйонів гривень, видурених у пастви «Посольства Божого». Як дослідили журналісти інтернет-видання «Район. Ковель», керівник релігійної громади «Слово життя» старанно наслідував свого київського боса.

Бо так само був замішаний у численних фінансових аферах, підбурював свою паству брати в банках чималі кредити, під заставу лишати квартири, а гроші приносити йому, пастору. Скільки таких ошуканих і довірливих досі проживають у Ковелі – не відомо. Бо люди, як загіпнотизовані, вірили своєму релігійному очільнику, тому, вочевидь, не йшли до правоохоронців і не писали заяв про шахрайські дії Олега Кононенка.

Серед жертв пастора-афериста були і місцеві бізнесмени. З ним «проповідник слова Божого» знайомився у боулінг-клубах та за грою в більярд. Легко входив у довіру й отримував десятки тисяч доларів, які обіцяв спрямувати на будівництво в Ковелі так званої церкви. Церква, щоправда, будувалася дуже повільно.

Проте із завидною швидкістю робився євроремонт у квартирі Кононенка й купувалися машини, човни, скутери, рушниці та інші, далеко не пастирські «іграшки». Все це марнотратство не могли не помітити більше ніж сотня людей, які відвідували «Слово життя» і щоразу робили там щедрі жертвоприношення. На прохання жити скромно, пастор, однак, продовжував розважатися по барах та ресторанах.

Дозвілля він проводив зі зброєю в руках. На тілі пастора завжди красувалися масивні золоті прикраси. Коли терпіння парафіян луснуло, вони стали вимагати від «духовного наставника» звіту про використання коштів. Але він у відповідь кинув: «Тільки через мій труп!» Люди викликали з Києва ревізійну комісію від «Посольства Божого». Але не передбачили, наївні, що Олег Кононенко добре знав табличку ділення і частину грошей пастви регулярно возив до Києва.

Тож, коли київське начальство провело перевірку, то замість покарати афериста, стало на його захист і заявило: щось не подобається – виходьте з церкви. Що в результаті і сталося. Тож замість сотні парафіян біля Кононенка лишилися декілька десятків: здебільшого ті, хто взяв для Кононенка кредити і вірив в обіцянку пастора «скоро» повернути борг.

У рясі і… з кримінальним минулим
Цікаво, а чи знали ці довірливі люди, що під рясою пастора заховався не просто аферист – бандит, який із 20-літнього віку був причетний до злочинів? Те ж таки видання «Район. Ковель» провело розслідування і з’ясувало: вперше Олег Кононенко потрапив до слідчого ізолятора, коли працював оператором світлотехніки у Ковельському палаці культури і вкрав там техніку. У СІЗО 20-річний Олег подружився з місцевим кримінальним авторитетом, пішов до нього в банду, отримав тавро «криси» і був вигнаний.

Через рік Олег Кононенко вдруге потрапив до СІЗО (за викрадення авто), а потім і втретє (за збереження вогнепальної зброї). Всі ці рази чоловік відкуплявся від тюрми і продовжував займатися злочинним промислом.

Утім за ґрати чоловік так і не потрапив, бо невідь-звідки до нього прийшло «осяяння» і він поїхав до Латвії та вивчився там на… богослова. А далі вже відомі нам факти: очолювання релігійної громади в Ковелі, витягування з людей мільйонів гривень і жодного покарання.

Причиною кривавої розправи стали гроші

Як розповіли нам анонімні інформатори в Ковелі, після порушення кримінальної справи щодо афер Сандея Аделаджі Олег Кононенко збагнув: його теж можуть долучити до цієї кримінальної справи. А оскільки «пастор» уже мав чималого «кримінального хвоста», то цього разу йому могли впаяти реальний тюремний строк.

Відтак, подейкують ковельчани, пан Кононенко вирішив «залягти на дно» і тривалий час переховувався за кордоном. Коли ж скандал із Аделаджею стих, Олег Кононенко повернувся до Ковеля. Втім тяга до чужих грошей у нього нікуди не зникла.

Тож, за словами анонімних інформаторів, руки Кононенка дотягнулися до грошей навіть рідної дочки. Точніше – її чоловіка й свекра. Як переповіли ковельчани, Олег Кононенко без дозволу взяв у будинку сватів чималу суму (ймовірно, десятки тисяч доларів). Ошукана родина написала заяву на Кононенка. Той неодноразово просив забрати заяву. Адже за такі речі кримінальної відповідальності не уникнути. Проте родина виконувати прохання Олега Кононенка не захотіла.

І той не знайшов кращого виходу із ситуації, як… убити зятя, свата й себе, а ще поранити чоловіка, який перебував у кімнаті в момент кривавої розправи.


Читайте також:


Залишити коментар: