Росія готує атаку проти України на Різдво



Через сезон свят і відставку міністра оборони США Джеймс Меттіса зростає ризик атаки Росії проти України.

- джерело.

Про це говорять західні експерти, пише Newsweek.

– Москва любить влаштовувати агресивні атаки, коли світ не звертає уваги. Вона вторглася у Афганістан у різдвяний сезон у 1979 році, атакувала Грузію у серпні у період відпусток, – нагадав колишній посол США в Україні Джон Гербст.

До того ж слабка реакція Заходу на агресію Росії у Керченській протоці підвищує ризик атаки Кремля. Україна не збирається відмовлятися від своїх територіальних вод, що також загрожує ескалацією.

Екс-заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер радить Україні не намагатися ще раз пройти через протоку, оскільки український військово-морський флот занадто малий і потрібен час, щоб підвищити потужність.

Експерт Atlantic Council Аріеля Коена вважає, що РФ повернулася до планів захопити українські території, щоб прокласти сухопутний шлях від окупованих частин Донбасу до Криму і навіть до Придністров’я у Молдові.

До речі, Росія проводить інформаційну спецоперацію, у ході якої транслює нісенітниці про хімічну атаку з боку українських силовиків та нарощення військових сил на лінії зіткнення. А це може свідчити про те, що Росія готує провокацію на Донбасі.


Читайте також:


Залишити коментар: