Польща закриває один із пішохідних переходів на кордоні з Україною



Громадяни, котрі перетинають там кордон, почали створювати перешкоди для тих, хто їде автомобілями.

- джерело.

Варшава припиняє експеримент із пішохідним переходом на польсько-українському кордоні в Угринові.

Про це повідомляє Укрінформ.

Помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що громадяни, котрі перетинають там кордон, почали створювати перешкоди для тих, хто їде автомобілями.

“Це автомобільний пункт пропуску, який покликаний здійснювати пропуск автомобільного транспорту на цьому напрямку, і трафік там достатньо високий. Але водночас із 2015 року за ініціативи української сторони польська сторона пішла назустріч, і в автомобільному пункті пропуску здійснювався пропуск громадян, котрі перетинали кордон в пішому порядку”, — зазначив помічник глави ДПСУ.

Він наголосив, що після закриття пішохідного переходу в Угринові на україно-польському кордоні залишиться лише один — в “Шегинях”.

Слободян зазначив, що експеримент щороку пролонгували на півроку, але зараз польська сторона вирішила завершити його.

“Це просто робочий момент, який потребує доопрацювання і виходу на інший рівень прикордонного контролю на цьому напрямку”, — зазначив представник ДПСУ.

Нагадаємо, МЗС радить громадянам України, які планують поїздку до Польщі або повертаються звідти додому, в період до 15 січня 2019-го уникати подорожей автомобільним транспортом.


Читайте також:


Залишити коментар: