ООН передбачила вимирання українців: демограф зробила заяву



Прогнози про істотне скорочення населення України, оприлюднені в останньому звіті ООН, навряд чи збудуться.

- джерело.



“Я ніколи не бачила демографічного прогнозу, який би збувся, тому що всі ці розрахунки відповідають на питання: “що буде, якщо”, вони не ґрунтуються на реальних цифрах. Це варіанти того, як може розвиватися населення”,
– розповіла OBOZREVATEL демограф Ірина Прибиткова.

Вона визнала: “Звичайно, зменшення чисельності населення України відбувається, але ніхто не рахував, наприклад, скільки українців виїхало за кордон”.

У цьому контексті демограф зазначила, що цифри українців, які нібито виїхали з країни на заробітки, близько 10-12 мільйонів, не відповідають реальній ситуації і використовуються політиками в політичній боротьбі з опонентами.

За її словами, для оцінки реальної кількості українців-заробітчан повинна враховуватися тільки одна цифра: кількість громадян, які отримали робочу візу в іншій країні. Водночас демограф зазначила: попрацювавши за кордоном, велика частина цих людей повертається на батьківщину.

Демограф констатувала: в Україні “давно немає правильного обліку населення”. При цьому тільки дві цифри заслуговують довіри: кількість народжень і смертей, оскільки і той, і інший факт “чітко фіксується Міністерством юстиції”.

“Всі інші інсинуації ведуться за рахунок міграційного руху. Джерела або передбачувані, або фейкові”, – наголосила вона.


Читайте також:


Залишити коментар: