“Невакцинованих відсторонять від роботи”: уряд вже назвав дату, коли все почнеться (ВІДЕО)



Штам “Дельта” заполонив Україну. Хворі громадяни все частіше потребують госпіталізації зі страшними симптомами, а ускладнення жахають навіть багатьох досвідчених медиків. Аби запобігти подальшому наростанню епідемії, вирішено вжити ряд заходів.

- джерело.

Зокрема, відсторонювати від роботи невакцинованих чиновників та освітян будуть вже від 8 листопада. Це стосуватиметься тих працівників, для яких щеплення від COVID-19 є обов’язковим.

Відсторонення відбуватиметься шляхом видання наказу або розпорядження керівника. Робитимуть це відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю та частини другої статті 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”.

Строк відсторонення триватиме до усунення причин, що його зумовили. Виключення стосуватиметься тих працівників, які мають абсолютні медичні протипоказання до проведення щеплення від COVID-19.

Обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної, загальної середньої, зокрема спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Детальніше дивіться у відео “ТСН”.


Читайте також:


Залишити коментар: