Неаполітанський перукар робить безкоштовну укладку пенсіонеркам з мінімальною пенсією



Сальваторе Визон тримає перукарню Hairstudio76 в Іспанських кварталах Неаполя: “Я сподіваюся, політики, нарешті,” прокинуться”. Кожна людина має право на гідне існування”.

- джерело.

“Хто сказав, що навіть на пенсії жінка не повинна відчувати себе красивою, доглянутою, акуратною?”. Сальваторе Визон, 41-річний перукар з Неаполя, вже більше трьох років щовівторка безкоштовно стриже і робить укладку дамам з мінімальною пенсією, які не можуть собі дозволити таку “розкіш”, як похід в перукарню. “Якби кожен з нас приділив трохи більше уваги ближнього, Італія стала б ще прекраснішою”, – з посмішкою коментує Сальваторе.

Все почалося в кінці жовтня 2015 року, коли Сальваторе зауважив, як пенсіонерка підійшла до його перукарні, подивилася на прайс-лист, і, зітхнувши, пішла. “Я пам’ятаю цей момент, як ніби це сталося сьогодні – говорить перукар, – з тих пір я вирішив присвятити цілий день жінкам, які не можуть дозволити собі заплатити за послуги перукаря”. Щовівторка, таким чином, Визон приймає виключно дам з мінімальною пенсією.

Його перукарня в Vico Due Porte в Толедо перетворилася в невелике місце зустрічі. Більш того, деякі туристи, дізнавшись про ініціативу, вирішили залишати “taglio sospeso”, гроші на стрижку для тих, хто її потребує. Крім того, Сальваторе спробував підключити до ініціативи інших підприємців по сусідству. Так, сусідня тратторія “Так Неннелла” тепер щовівторка пропонує всім нужденним безкоштовні обіди.

У липні 2016 року Сальваторе був нагороджений медаллю за солідарність асоціацією Карло Ла Катена. “Я до сих пір пам’ятаю вечір церемонії нагородження, – посміхається Сальваторе. – На ньому були присутні судді, карабінери, люди, які зробили щось хороше для когось або для міста Неаполя. Це було незабутньо!”.

Що буде в майбутньому? “Ініціатива не закінчиться, – посміхається Сальваторе. – Я хочу зробити кожну пенсіонерку щасливою, по крайній мірі, на півгодини. І дуже хочу розбудити совість італійських політиків. Сподіваюся, що, все ж, моя акція завершиться, але не по моєму бажанню, а тому, що в Неаполі і Італії більше залишиться літніх людей з мізерною пенсією!”.


Читайте також:


Залишити коментар: