«Називайте мене «мой гаспадін»: в Інтернеті набуває популярності відео спілкування порушника із львівськими патрульними



Днями в Інтернеті з’явилося відео користувача Ярик Ярикович конфлікту, який виник із патрульною поліцією у Львові. Автор звинувачує правоохоронців у хамстві та непрофесійності, натомість замовчує справжню причину інциденту. За кілька днів відеоролик у Facebook поширили понад 6 тисяч разів.

- джерело.

Однак громадянин, який порушив правила дорожнього руху та якого зупинила поліція у центрі Львова, не одразу та не до кінця оприлюднив відео інциденту, говорить у коментарі виданню «Форпост» речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.

-Все почалося з того, що у центрі Львова цей чоловік порушив правила дорожнього руху – виїхав на зустрічну смугу, його зупинили патрульні, але водій зупинився на зупинці громадського транспорту, – розповідає Катерина Рибій. – Оскільки вікна в обох автомобілях були відчинені, то патрульні, не виходячи, попросили водія зупинитися без порушення. Натомість порушник почав вигукувати до патрульних «гопота» і ображати їх у тому ж стилі та знімати усе це на телефон. Патрульні вийшли поговорити з чоловіком, натомість він вийшов на проїжджу частину і почав знімати номери патрульного автомобіля і ходити дорогою. Він навчав поліцейських, як ті мають працювати, звертаючись до них на «ти». Патрульні зробили йому зауваження, аби чоловік не ходив дорогою, попросили пред’явити документи для встановлення особи. Він сказав, що «не має і в нас не паспортний режим». Коли патрульні спитали, як до нього звертатися, громадянин порадив звертатися «мой гаспадін» (тільки чомусь на відео цього нема).

Врешті для встановлення особи, аби винести постанову за порушення правил дорожнього руху пішоходом, чоловікові запропонували проїхати у відділ поліції. Він відмовився, бо захотів аби спочатку склали протокол затримання, але цього не можливо зробити через діюче законодавство – без даних про людину.

-Так, можливо і не варто було переходити патрульному на «ти», але якщо розібратися, то ніде і цього не передбачено, що саме таке звернення має бути, – каже пані Рибій та додає: – Постійно поліції закидають, що зам’які, не проявляють характеру – проявили, але, які ж то залізні нерви потрібно мати, аби вислуховувати таке кілька разів на день! Патрульний на відео – Орест – є вихованим чоловіком і завжди відгукується на біди та негаразди громадян. За майже три роки служби на нього жодної скарги. Звичайно, оцінювати ситуацію саме вам, громадянам. Тому цього чоловіка відпустили без затримання і складання адмінматеріалів, аби не загострювати ситуацію.


Читайте також:


Залишити коментар: