Наслідки будуть просто плачевними, краще вже не жити: лікар закликає лікувати ковід на ранніх стадіях



Зволікання з початком лікування коронавірусної хвороби може потягти за собою низку серйозних проблем зі здоров’ям. Навіть довести пацієнта до реанімації, де він не зможе дихати самостійно без кисневої підтримки, пише Оглядач.

- джерело.



Як розповів лікар Андрій Роханський, відмова від лікування COVID-19 на ранніх етапах може призвести до проблем, пов’язаних з порушенням дихання. Він же нагадав, що не всі лікарні можуть мати на той чи інший момент достатню кількість апаратури для штучної вентиляції легень.

“Дуже важливо не зволікати, зробити тест і почати терапію. Найстрашніше – це потрапити на кисневу підтримку. А кисню може не вистачити”, – сказав лікар.

Крім того, він підкреслив, що люди, які перехворіли на середню та тяжку стадію хвороби, можуть зіткнутися з низкою ускладнень.

“Середня або важка форма коронавірусу дає ускладнення на центральну нервову систему, на судини. Це тромбози та порушення імунної системи. Ще це астенізація і депресія”, – зазначив Роханський.

Він же попередив, що виходити з постковідного синдрому після середньої і важкої форми захворювання досить складно.

Медик додав, що починати лікування COVID-19 слід з перших симптомів інфекції.

Як повідомило МОЗ, минулої доби, 7 грудня, в Україні виявили майже 9,4 тисячі випадків зараження коронавірусом, що більше вчорашнього показника. Проте кількість тих, хто одужав, тримається значно вище за кількість нових хворих. Серед нових хворих – 809 дітей та 175 медпрацівників.


Читайте також:


Залишити коментар: