Через п’ять років знайшли тіло Тараса Познякова: що відомо про вбивство водія BlaBlaCar під Києвом



Під Києвом СБУ за п’ять років після гучного зникнення водія BlaBlaCar львів’янина Тараса Познякова нарешті знайшла його тіло. Труп виявили на ділянці дороги Житомир – Київ, між селами Бузова та Гурівщина.

- джерело.

Через п'ять років знайшли тіло Тараса Познякова: що відомо про вбивство водія BlaBlaCar під Києвом

А за день до цього Верховний суд України залишив чинний довічний вирок Дмитру Голубу, одному з убивць Тараса. Другий учасник злочину Луан Кінгісепп довго ховався від слідства. Але загинув внаслідок вибуху в будинку на проспекті Науки в Голосіївському районі Києва.

Тарас Позняков зник 4 квітня 2016 року неподалік Києва. Він віз двох пасажирів, яких узяв на сервісі попутників BlaBlaCar. Правоохоронці довго не могли знайти Познякова.

Докладніше про це читайте у матеріал OBOZREVATEL.

До Києва так і не доїхав

Ця трагедія сталася 4 квітня 2016 року. Тарас зник на під’їзді до Києва. Він узяв у попутники двох чоловіків через сервіс BlaBlaCar, коли їхав зі Львова до столиці своєю “Ауді А6”. Щоправда, на сервісі злочинці назвалися жіночими іменами.

Попутниками виявилися Луан Кінгісепп і Дмитро Голуб, обидва були бійцями “Правого сектора” закарпатського підрозділу “Сонечко”. Це саме той підрозділ, який брав участь у перестрілці в Мукачевому. (Тоді вони під’їхали до офісу місцевого бізнесмена і депутата Михайла Ланьо та вбили людину. Конфлікт спалахнув через контрабанду).

На заправці Кінгісепп зайшов у магазин, камери його зняли

Під Києвом Тарас зник. Пізніше поліція в одному з гаражів села Чабани виявила його “Ауді А6” зі слідами крові всередині. Переднє сидіння було прострілене.

Через п'ять років знайшли тіло Тараса Познякова: що відомо про вбивство водія BlaBlaCar під Києвом


Хто такий Тоф?

У цій справі 16 серпня 2016 року в Хмельницькій області на квартирі приятеля був затриманий один із підозрюваних Дмитро Голуб (Тоф) 1979 року народження. Сам він уродженець Росії. Жив у Чернівцях, де багато років розшукувався за пограбування. Він із поплічником біля кафе пограбував і побив підлітка, відібрав у нього мобільний телефон.

Крім цього, в Голуба був виявлений пістолет Макарова без документів. Щоправда, суд міста Ізюм виправдав його за цей злочин. На суді Голуб заявив, що він доброволець, боєць ПС, учасник АТО, тому може ходити зі зброєю. Однак за офіційними даними Голуб не значився в ДУК “Правий сектор”, не був учасником АТО і не мав статусу ветерана.

Чоловік відбував покарання за пограбування в Чернівцях, за що і розшукувався 14 років.

Голуб з’являється в соцмережах, на одній із декількох своїх сторінок він повідомив, що вступив до “Лук’янівського батальйону” у 2016 році (він якраз опинився в Лук’янівському СІЗО в Києві). У нього в друзях є кілька колишніх добровольців, які сидять у СІЗО. Вони нерідко постять фото просто з камер, на задньому плані в них видно нари, столи з провізією.

Дмитро Голуб так і не дав свідчень про те, що сталося з Тарасом Позняковим і де він може перебувати, скориставшись 63-ю статтею Конституції України.

Зараз у Чернівцях живе брат Дмитра Голуба, Максим. Раніше він служив у батальйоні “Луганськ-1”, потім у ЗСУ. Тепер займається волонтерством.

Дивна смерть Луки

Як не дивно, але нікому не вдавалося затримати другого злочинця Луана Кінгісеппа (прізвисько Лука). Щойно оперативники збиралися його десь брати, він безслідно зникав. Це може свідчити лише про одне – в Луки були зв’язки в силових органах. Це і дозволяло йому довгий час уникати покарання.

Та й смерть Кінгісеппа виглядає досить дивною. За деякими даними, після вибуху в київській квартирі звідти вибігла дівчина. Офіційна версія загибелі Кінгісеппа — необережне поводження з вибуховим пристроєм. Людина, що бувала в зоні АТО, мала зброю і явно вміла поводитися з вибуховими пристроями, так безглуздо загинула.

У будь-якому разі надія на те, що Лука зможе дати свідчення про місцеперебування Тараса Познякова, зникла.

Один із товаришів по службі Луки і Тофа розповів нам, що вони теж не вірять у випадкову смерть Кінгісеппа. “Він досвідчений боєць. Обидва вони брали участь в боях за Карлівку, Піски, Степанівку. Він не міг випадково підірватися”.

Як говорить їхній товариш по службі, на Майдані Лука одним із перших ішов у бій з “беркутівцями” у лютому 2014 року. Після Майдану вони з Тофом вирушили на Закарпаття, а звідти на схід. “У бою на Тофа можна було покластися, та й на Луку теж. Але одна справа бій, а ось у житті вони були теж агресивними, вони завжди шукали щось відібрати, віджати. У них завжди була жага до легких грошей”, – говрить колишній військовий. І обидва вони були заклятими “нациками”.

Брав участь у закарпатському “Сонечку”

Луан Кінгісепп, 1991 року народження, також є жителем Росії з Кірово-Чепецька Кіровської області. Луан захоплювався інтернет-іграми, працював у магазині техніки. Однак примудрився вкрасти там телефони.

В Україні він з’явився під час Майдану. Зовсім випадково збереглася його фотографія в Київській мерії, коли там проживали учасники протестів. На сторінці керівника Черкаської організації ПС Андрія Гоци, який є жителем Ужгорода, влітку минулого року з’явилося фото добровольців, серед яких і Кінгісепп. Підписано, що фото зроблене 30 липня 2014 року під Авдіївкою.

У Маріуполі місцеві жителі згадали і Тофа, і Луку. Тоф тоді жив у них і відзначився тим, що вбив рідкісних лебедів. А Лука часто приїздив до нього, і називався розвідником ПС.

Волонтери у 2015 році писали про Луана Кінгісеппа як про росіянина, який приїхав воювати за Україну. Спеціально для нього вони привезли форму і навіть збиралися допомагати з отриманням українського громадянства. Сам Лука на своїй сторінці в соцмережі дякує волонтерам за допомогу.

Лука брав участь у багатьох акціях закарпатського “Сонечка”, яке було підрозділом ПС. На початку грудня 2014 року цей підрозділ прийшов до кабінету проректора Ужгородського університету Олександра Сливки з’ясовувати, чому він агресивно висловився проти них. Під час візиту бійці виламали двері в кабінет. У цій акції засвітився і Кінгісепп.

Однак уже в кінці грудня проректор з виховної роботи цього вишу Федір Шандор відвідав “Сонечко” в Донецькій області. На фото події є і Лука. Про це він же повідомив і в себе на сторінці.

Ірина Кінгісепп (Орлова)

Також у Луки є і дружина Ірина Кінгісепп (Орлова), уродженка Республіки Комі. Старша за нього на шість років. З нею вони познайомилися під час ігор ще в Росії, вона ж відвідувала його і в Закарпатті. Зараз жінка видалила всі свої сторінки в соцмережах.


Читайте також:


Залишити коментар: