Народила сина і за 11 днів пішла з життя: подробиці трагічної смерті від коронавірусу вчительки із Києва (фото)



У померлої жінки залишилися двоє дітей: донька Софія, яка вчиться у третьому класі, та новонароджений син.

- джерело.

У Києві від ускладнень коронавірусної хвороби померла 34-річна вчителька англійської мови Ірина Шамота. За 11 днів до смерті вона народила другу дитину, але майже не встигла її побачити. Коли саме не стало жінки – невідомо, але повідомлення про її смерть з’явилося 28 жовтня.

Як написала телеведуча Марічка Падалко, педагогиня працювала у київській середній школі №155, де навчалися її діти.



Відмовлялася від стаціонарного лікування
Хворобу виявили за кілька тижнів до пологів, але жінка відмовилася від стаціонарного лікування, пишуть “Новини.Live”.

Ірина не хотіла афішувати свої проблеми зі здоров’ям, тому про COVID-19 розповіла лише найближчим людям.

Зрештою вона опинилася у реанімації під апаратом штучної вентиляції легень.

Весь час у лікарні з Іриною перебував її чоловік.

“Прибула до 4-го пологового і зателефонувала, що вона неподалік від мене. Їй сказали лягати в лікарню, але вона відмовилася. Чому так – не знаю і не розумію. Мали ще поговорити з цього приводу, але так і не склалося. Пізніше написала, що їй дуже погано, вона вдома. А вже 18 жовтня написала в інстаграм, що 17 жовтня народила хлопчика. Все… Після того на мої повідомлення не відповідала”, – розповіла колега та подруга покійної.

У померлої жінки залишилися двоє дітей
У померлої жінки залишилися двоє дітей: донька Софія, яка вчиться у третьому класі, та новонароджений син. Зараз дівчинкою опікується батько, а новонародженого малюка доглядають тітка за татовою лініїєю та бабуся за матір’ю.

Одна з подруг Ірини переконана, що коронавірус суттєво вплинув на її пологи. За словами жінки, породіллі призначали лікування, але чи дотримувалася вона його – невідомо. Адже мати дбала про здоров’я сина і боялася йому нашкодити.

Її уроки нагадували більше гру

Колеги вчительки розповіли, що у школі вона працювала від 2009 року та дуже дбала про своїх учнів. Її уроки нагадували дітям більше гру, ніж нудні заняття.

“У школі вона працювала з 2009 року. Учні та батьки її любили й поважали. Вона дуже серйозно та відповідально ставилася до роботи, переймалася за кожного учня. Характер бойовий і за своїх “порве”. Як вовчиця оберігала учнів, допомагала. Дбала як за своїх рідних. З будь-якою справою могла впоратися. Складнощі – це не про неї, не про її характер”, – розповіла колега Ірини.

Діти, яких вчила Ірина Шамота, та їхні батьки, згадують її лише як добру та чуйну людину.

Учні збирають кошти на допомогу родині вчительки

Зараз у соціальних мережах учні збирають кошти на допомогу родині Ірини Шамоти.

“Впевнений, що не лише в мене, а і в моїх однокласників, найтепліші спогади про Ірину Валеріївну. Зараз у соціальних мережах ми всі збираємо кошти на допомогу її сім’ї. Дуже прикро і боляче втратити таку прекрасну людину. У такі моменти розумієш цінність здоров’я і життя”, – розповів у коментарі виданню “Новини.Live” один із учнів.

Якщо хтось із колишніх учнів має можливість допомогти її родині, є номер карти її чоловіка: 5354 3210 1991 5272 (Укрсіббанк).


Читайте також:


Залишити коментар: