Ляшко заявив, що у тих, хто перехворів на COVID-19, в 11 разів вищий шанс захворіти знову



Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у прямому ефірі заявив, що у людей, які вже перенесли коронавірус, в 11 разів збільшуються шанси знову захворіти на COVID-19. Із ним категорично не погодилися лікарі.

- джерело.

Ляшко заявив, що у тих, хто перехворів на COVID-19, в 11 разів вищий шанс захворіти знову: лікар прокоментував

Про вразливість до ковіду людей, які вже на нього перехворіли, міністр розповів у ток-шоу “Право на владу”. За словами Ляшка, перенесена хвороба всупереч поширеній думці не лише не захищає людину від зараження в майбутньому, а навіть збільшує такі ризики.

Міністр, посилаючись на статистику, заявив, що вдруге людина може хворіти набагато важче і навіть померти.

“Статистика чітко підтверджує, що у людини, яка вже перехворіла на COVID-19, в 11 разів більше шансів захворіти, і хвороба може протікати важко, призводити до летальних наслідків”, – заявив Ляшко в прямому ефірі, додавши, що альтернативи вакцинації наразі немає.

Однак із такою інформацією не погоджуються українські медики. Зокрема, головний лікар однієї зі львівських приватних клінік, медик-блогер Тарас Жиравецький, коментуючи слова міністра, зазначив, що не знає, де Віктор Ляшко взяв такі дані.

“Не знаю, з якої статті це взято. Можливо, наші українські вчені щось досліджували. Просто ми лікарі, які в темі ковіду, не розуміємо, звідки у міністра такі дані”, — цитує слова медика видання Telegraf.

Жиравецький припустив, що можливо міністр через хвилювання в прямому ефірі просто переплутав інформацію.

Варто зазначити, що раніше американські вчені заявили, що у невакцинованої людини в 11 разів більше шансів померти від коронавірусу. Таких висновків вони дійшли, провівши дослідження, результати якого представили Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC). Про це, зокрема, писало видання The Hill.

Можливо, Віктор Ляшко мав на увазі саме це дослідження, але переплутав дані.


Читайте також:


Залишити коментар: