На Житомирщині блискавка спалила будинок і пройшла через тіло матері 9 дітей.



У Житомирській області блискавка знищила будинок, в якому проживала сім’я з 9-ма дітьми.

- джерело.

Як сказано в сюжеті ТСН, під час сильної грози стара дерев’ян будівля, де жила сім’я, згоріла. Тимчасовий притулок потерпілим дали односельці (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Гримнуло, що аж затрусилося під ногами. Як вийшов на двір – у сусіда дим з даху йде. Я одразу зателефонував до служби порятунку”, – розповів сусід постраждалої сім’ї Анатолій Ткачук.

У момент удару блискавки в будинку перебували всі дев’ять дітей і їхня матір Світлана Кільницька. Жінка отримала удар струмом, оскільки трималася за металеву ручку дверей.

“Мене врятували лише капці. Вона мене пронизала, досі пальці болять. Чесно, ще не вірю, що таке відбулося”, – поділилася Кільницька.

За її словами, кімнати миттєво наповнилися димом, а вона з дітьми вибігла на вулицю.

“Я встигла лише схопити документи й дітей повитягувати. Почала кричати: “Виходимо з дому, ми, напевно, горимо”, – додала вона.

Односельці намагалися самотужки загасити вогонь до прибуття пожежників. Рятувальникам знадобилося три години, щоб повністю впоратися з полум’ям.

“Дерев’яна будівля. Коли громовиця вдаряє в таку, неможливо практично загасити, поки не вигорає все, дуже великий розряд йде енергії”, – пояснив командир відділення Романівської державної пожежної частини Олександр Коцюбко.

За словами сільського голови, згорілу оселю відремонтувати неможливо, а в селі продаються лише два будинки. Грошей на купівлю в сільраді немає, тому їх почали збирати серед людей.


Читайте також:


Залишити коментар: