На Закарпатті українцям таємно роздають угорські паспорти (з’явилося відео)



У консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти.

- джерело.

Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі.

При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Запис відео із зазначеною процедурою “Укрінформ” отримав із власних джерел.

“Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог”, – тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів.

“Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства”, – закликає угорський дипломат.

Укрінформ попросив консульство Угорщини в місті Береговому в установленому законом порядку прокоментувати цю інформацію, а саме – підтвердити або спростувати факт видачі паспортів Угорщини українським громадянам, а також факт надання відповідних рекомендацій.

Письмовий запит “укрінформу” поки що залишився без відповіді, а спроба зв’язатися по телефону з установою була безуспішною: абонент, з яким зв’язав оператор, не розуміла української мови, а наданий інший номер не відповідав.

Натомість у посольстві Угорщини в Києві, куди був надісланий аналогічний запит, кореспонденту Укрінформу підтвердили факт отримання листа, але відмовилися його коментувати.

“Мы отослали ваш запрос в наше министерство. Если там захотят, то, возможно, вам ответят”, – відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.


Читайте також:


Залишити коментар: