Віце-прем’єр Італії подав до суду на темношкіру депутатку Європарламенту



Депутатка Європарламенту від Італії Сесіль К’єнге стала суб’єктом судового позову з боку міністра внутрішніх справ Італії, віце-прем’єра Маттео Сальвіні, який звинуватив її у наклепі. К’єнге назвала партію Сальвіні “Ліга” расистською.

- джерело.

Про це пише The Guardian.

2013 року, коли К’єнге стала першим темношкірим міністром в історії Італії, у неї кидали банани, а політики “Ліги” порівнювали з орангутангом.

Позов стосується реакції К’єнге на фотографію, яку розмістив у соціальних мережах Фабіо Ранієрі, який на той час був партійним секретарем “Ліги” в регіоні Емілія-Романья. Картинка зображала її як орангутанга.

Сальвіні, який став міністром внутрішніх справ на початку червня, зробив дві спроби відкрити справу про наклеп на К’єнге. Остання була успішною, оскільки суддя постановив, що її коментарі не тільки заплямовують партію, але й ображають всіх її членів.

“Тепер, коли він міністр, він став більш потужним”, – сказала К’єнге.

Маріо Боргезіо, депутат Європарламенту від “Ліги”, минулого року був оштрафований на 50 тис. євро після позову К’єнге. Політик заяляв, що призначення К’єнге міністром перетворило керівництво Італії на “уряд бонг-бонго”.

“Італія – ​​моя країна. Ніхто не може сказати, що я не італійка. Якщо хтось висловлює протест проти моєї політики чи кольору шкіри, я можу сказати їм, що це не моя проблема, це їхня проблема, вони повинні погодитися з тим, що люди африканського походження є реальністю в Європі”, – заявила політик.

К’єнге переїхала до Італії з Демократичної Республіки Конго в 1983 році для вивчення медицини.

Тим часом Африканський Союз, який представляє всі 55 країн на континенті, вимагає від Сальвіні вибачень за порівняння африканських іммігрантів з рабами.

Прокурори на Сицилії закидають Сальвіні зловживання владою і незаконне утримання мігрантів.


Читайте також:


Залишити коментар: