На Прикарпатті жінка померла у “швидкій”, поки шукали місце у лікарні



У міських лікарнях Івано-Франківська не залишилося вільних місць для хворих на COVID-19. Швидкі привозять людей до медичних закладів і чекають по дві години, щоб звільнилося місце для хворого у лікарні.

Передає - джерело.

Був випадок, коли хвору жінку возили від лікарні до лікарні в області і у дорозі вона померла, повідомляє «Суспільне Карпати».

“Вчора була ситуація, коли швидкі стояли під лікарнею на Матейка та чекали, поки звільниться місце. По дві години чекали, щоб хворих госпіталізували і вони мали своє місце. І чекають хворі у важкій формі. В лікарні змушені виписувати тих, хто у стабільному і середньому стані. Треба надати допомогу тим, хто потребує кисневої допомоги”, – сказав Руслан Марцінків.

Зараз у міських лікарнях лікують 720 пацієнтів з коронавірусом. Руслан Марцінків додає, що вже повністю заповнена ЦМКЛ, міська лікарня № 1, гінекологічне відділення пологового будинку та один поверх кардіологічного центру. Додаткові місця готують розгорнути в міській поліклініці № 2.

“Я розумію, що це не найкраща поліклініка міста, яка може надати медичну допомогу, але це краще, ніж спортзал чи школа. Діємо у межах того, що є, – говорить Марцінків. – Був випадок, що жінку повезли у Заболотів, там не було місця. Повезли в Коломию, там теж відмовили. Жінку повезли до Калуша, і вона відійшла по дорозі. Не треба закривати очі на такі проблеми, в цій ситуації треба діяти”.

Директор Заболотівської багатопрофільної лікарні Ігор Палійчук пояснив, чому так сталося.

“Це була наша швидка, – розповідає Ігор Палійчук. – Вони приїхали зранку, а ми відкрилися близько 16-ї. Зранку в нас внизу ще доробляли кисень, ми ще були невідкриті. В нас кисень ще не був підключений, не було його в палатах. Тому жінку повезли в бік Франківська”.


Читайте також:


Залишити коментар: