“На паспорт в головному уборі”: в Україні можуть змінити правила фото на документи



В Україні можуть змінитися правила фотографування на документи. Відповідне питання обговорили 23 листопада під час наради Міністерства внутрішніх справ за участю представників мусульманської спільноти.

- джерело.

Про це повідомляє прес-служба МВС, пише “24 канал“.

У міністерстві сповістили, що до них тривалий час надходили численні звернення щодо проблемних питань, з якими стикаються представники різних віросповідань. Серед іншого мовилося про фото для документів.

На сьогодні, згідно з чинним стандартом, в Україні заборонено фотографуватися на паспорт та інші документи в головному уборі.

Ми повинні зробити все, щоб надати можливість особам, які належать до різних релігійних течій і конфесій, фотографуватися на документи без уразливості їхніх релігійних переконань. Вирішення цього питання в масштабах України лежить виключно в площині зміни стандартів,– сказала заступник голови МВС Тетяна Ковальчук.

У свою чергу очільник Державної міграційної служби Максим Соколюк додав, що МВС разом з Державною міграційною службою налаштовані на залагоджування проблеми. За його словами, єдиним шляхом її вирішення є зміна стандарту.

Результатом обговорення стало звернення МВС і ДМС до держпідприємства “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” з проханням переглянути стандарти фотографування на документи – це питання вже включене в план роботи інституту.


Читайте також:


Залишити коментар: