На Буковині із кором злягли 45 школярів і вагітна учителька



Діагноз «кір», який у народі називають «дитячою чумою», підтвердили у 45 дітей і молодої жінки при надії у селі Рукшин Хотинського району Чернівецької області. Спалах кору стався у тутешній школі. Ідеться в сюжеті ТСН.

- джерело.

У результаті зараз хворіють до півсотні учнів – від першачків і до старшокласників – і вагітна вчителька початкових класів. А усього з часу першого випадку захворювання кором перехворіли понад сто дітей, які відвідують цей навчальний заклад. Повідомляється, що більшість хворих лікується вдома. Лише восьмеро дітей перебувають у шпиталі в стані середньої тяжкості. На важку форму кору занедужала і вагітна вчителька першого класу.

Вона теж у лікарні. Відомо, що переважно потерпілі не мали щеплень. Перший випадок захворювання у школі зафіксували у вересні. І хоча кількість захворілих невпинно зростала, освітній заклад на карантин закрили тільки зараз. І навіть не через кір, а через ГРВІ.

Загальна кількість перехворілих перевалила за сто. «Наймолодші – це діточки першого класу, – розказує Алла Яковенко, заступник головного лікаря Хотинської центральної районної лікарні. – І найстарші це 11-й клас. Симптоми (окрім характерної червоної висипки. – Ред.) – це лихоманка, це головний біль, це ознаки кон’юнктивіту, це кашель, блювота і це загальновиражена слабкість організму. Директор школи, заняття у якій призупинено через кір, Сергій Шишковський розповів, із чого усе почалося: «Захворів першим хлопчик із 1-В класу. Він був у гостях у Путивльському районі. Цей район також страждає від спалаху захворюваності на кір. Двадцять три роки працюю директором школи, і я не пам’ятаю такого випадку і такого спалаху».


Читайте також:


Залишити коментар: