На Буковині батько відмовився віддавати дітей до школи, бо “вони не раби”



Чоловік заявив, що вірить не в “соціальні”, а “природні закони”.

- джерело.



У Чернівецькій області суд оштрафував на 850 гривень батька чотирьох дітей, який відмовився віддавати їх до школи через “негативний вплив на їхній розвиток”. Він розповів, що разом із дружиною дає дітям “сімейну освіту”. Про це йдеться у відповідній постанові суду від 8 листопада, пише education.24tv.ua.

Батько чотирьох дітей Дмитро Поп’юк на судовому засіданні повідомив, що веде спосіб життя, наближений до природнього, та вбачає у соціумі негативний вплив на розвиток і виховання своїх дітей. З такої мотивації в цьому навчальному році батько відмовився від освітніх послуг, які діти могли раніше отримувати в місцевому навчальному закладі.

Окрім того, чоловік розповів про свій спосіб життя, який полягає у діалозі з природою. За словами Поп’юка, він визнає лише “природний закон життя, який не має права переступати ніхто”. Також відповідач додав, що суспільство “переступило цей закон, створивши інші закони – соціальні”.

На запитання судді, чому діти Поп’юка не відвідують школу, відповідач дав таку відповідь: “Мої діти мають повний вибір. Вони – не раби. Вони нікому нічого не повинні”.

Разом з тим на репліку судді про те, що він як батько дітей, зобов’язаний забезпечити їх освітою, відповідач сказав: “Вони отримують сімейну освіту. А це вище, ніж освіта соціальна. Я відмовився від школи. Я свідомо написав заяву – “відмовляюся від соціального навчального впливу на формування свідомості моїх дітей”.

Дружина Дмитра на судовому засіданні додала, що, коли їхній старший син був у десятому класі, його побили під час шкільної перерви. “Ніхто не відповідає за життя твоїх дітей в школі”, – додала вона.

Путильський районний суд визнав Поп’юка винним у скоєнні адміністративного правопорушення та наклали на чоловіка адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн

Також відповідач повинен сплатити судовий збір у розмірі 454 гривень. Батько ще може оскаржити постанову в апеляційному порядку упродовж десяти днів.


Читайте також:


Залишити коментар: