Міністр оборони Британії назвав Росію більшою загрозою, ніж тероризм, – ЗМІ



Загроза для Великої Британії від таких країн як Росія і Північна Корея більша, ніж від тероризму.

- джерело.

Про це заявив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон під час виступу у парламенті, повідомляє Європейська правда із посиланням на The Times.

За його словами, Британія повинна переглянути свою концепцію оборони для того, щоб мати змогу відповісти на виклики міждержавних конфліктів, чого не спостерігалося протягом кількох десятиліть. Зокрема, він виступив за збільшення фінансування і зміну структури збройних сил.

Вільямсон наголосив, що брак дій може зробити Британію «менш безпечною, ніж вона має бути».

«Ми хочемо підкреслити, що загрози з боку держав і швидкість, з якою вони розвиваються, є топ-пріоритетом. Однак дещо позаду за ними йде загроза тероризму», – сказав міністр.

«Загроза з боку держав в останні роки різко зросла», – додав він, відходячи від оборонної стратегії 2015 року, де тероризм названий першим у переліку загроз.

За його словами, світ був заскочений зненацька різким зростанням сили Москви і Пекіна.

Він згадав про зростаючу агресивність Кремля, зокрема, збільшення активності російських субмарин у північній Атлантиці, збільшення присутності росіян у Середземномор’ї та їхню залученість у конфлікт в Сирії.

«Після цього слід поглянути на нові держави, які починають відігравати дедалі більшу роль у світі, такі як Китай. Також ви бачите виклики які ставить перед світом Північна Корея. Якщо не відповідати на них, наша країна стане менш безпечною, ніж має бути», – наголосив Вільямсон.


Читайте також:


Залишити коментар: