Маніпулювання надбавками й преміями для вчителів є неможливим-Ганна Новосад



Міністерка освіти відповіла на запитання журналістів, в який спосіб нараховуватиметься зарплата освітян.

Ганна Новосад зазначила, що МОН планує до 1 квітня 2020 року розробити пропозиції до реформування системи заробітних плат вчителів:

- джерело.

Це було доручення прем’єр-міністра оптимізувати оптимізувати систему різних надбавок і премій, які складають левову частку зарплати вчителя. Йдеться не про те, щоб щось скороти. Маніпулювання надбавками і преміями є неможливим. І ситуація, коли надбавки складають 70% загальної суми, яку отримують вчителі на руки, є неадекватною.

Тому ми хочемо зробити великий оклад – перенести всі надбавки і премії в великий оклад, і зробити систему такою, коли вчитель отримує 70% всього обсягу своєї заробітної плати з окладу, а інше надбавками.

Під час презентації концепції реформи вищої освіти Ганна Новосад також нагадала, що вчителі, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років отримають одноразову виплату в розмірі 21 000 грн:

Це ті, хто не має достатнього досвіду роботи в школі і, відповідно, не мають різних доплат, як наприклад, за стаж. Тому ми ввели можливість їм отримувати одноразову річну матеріальну виплату, яку вони отримають наприкінці року.

Відповідна Постанова Кабінету Міністрів набере чинності 1 січня 2020 року.


Читайте також:


Залишити коментар: