Зеленський відреагував на виплату боргу Газпромом



Нафтогаз отримав від російської компанії 2,9 млрд доларів компенсації, підтвердив Президент і назвав це перемогою.

Президент України Володимир Зеленський зрадів, що Газпром виплатив борг у 2,9 мільярда доларів, і назвав це великою перемогою. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента (ОП).

- джерело.

“Ще одна перемога. Для когось, може, і маленька. А для країни – велика. НАК Нафтогаз України отримала від Газпрому 2,9 млрд доларів компенсації, за рішенням Стокгольмського арбітражу. Гроші вже на українських рахунках – згідно з досягнутими домовленостями”, – цитує слова Президента ОП.

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко підтвердив перерахування грошей Газпромом. За його даними, точна сума платежу склала $ 2,918 млрд.

Нагадаємо, 20 грудня Україна і Росія домовилися відмовитися від всіх судових спорів, окрім одного, за яким рішення вже ухвалено. За ним РФ погодилася виплатити $ 2,6 млрд, за рішенням Стокгольмського арбітражу, і $ 300 млн у вигляді відсотків. При цьому офіційно угоди по газу ще не підписані. Сьогодні стало відомо, що переговори тривають у Відні і мають завершитися до кінця поточного тижня.

Також очікується, що Україна і РФ врегулюють питання про рішення Антимонопольного комітету на 172 млрд гривень.


Читайте також:


Залишити коментар: