Ляшко запропонував зробити наклейки для людей із щепленням: ліпити на вакцинованих наклейки



Наближаються новорічні та різдвяні канікули та багато українців поїдуть на гірськолижні курорти.

- джерело.

Щоб відпочинок був безпечним для здоров’я та карантинні обмеження не зіпсували нікому настрій, МОЗ розробило спеціальні правила роботи гірськолижних курортів. Згідно з новими правилами пропонується після перевірки документів ліпити на вакцинованих наклейки.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко



розповів
під час брифінгу у МОЗ.

Повнолітні клієнти та відвідувачі на зимовому відпочинку повинні мати документ, що підтверджує їхню вакцинацію, довідку про одужання або негативний ПЛР-тест. Міністерство рекомендує проводити перевірку документів під час поселення до готелю або під час придбання абонемента на гірськолижне катання.

“Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти унікальну позначку (наприклад, наклейку), яка б дозволила ідентифікувати те, що документи у людини вже перевірялися. Також відмітка має свідчити про те, хто саме її видав, який суб’єкт господарювання “, – уточнив Ляшко.

Це потрібно для того, щоб уникнути повторних перевірок документів і дати можливість користуватися суміжними послугами: канатними дорогами, вуличними ярмарками та ін. Проте навіть з наклейками відпочиваючі повинні мати з собою документи постійно на випадок перевірки. Якщо документи у відпочиваючого будуть відсутні власник закладу, може понести покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч грн.


Читайте також:


Залишити коментар: