Лікарі назвали нові і незвичайні симптоми коронавірусу штаму Омікрон



Коронавірус штаму Омікрон може проявлятися нетиповими симптомами. Часто перші ознаки цього штаму плутають зі звичайним ГРВІ.

- джерело.



Які симптоми бувають при зараженні штамом Омікрон – читайте в матеріалі нижче.

За словами експертів з ПАР, медики в лікарнях почали фіксувати у хворих з новим штамом COVID – 19 два нових симптоми – біль в попереку і першіння в горлі.

Як зазначають у виданні The Sun, до лікарень зі штамом Омікрон потрапляє на 23% менше пацієнтів, ніж зі штамом Дельта.

Лікарі відзначають, що багато пацієнтів серед перших ознак штаму Омікрон відзначають біль в горлі та першіння. Тому приймають захворювання за звичайне ГРВІ.

Професор медицини Оксфордського університету Джон Белл розповів у коментарі для BBC, що симптоми штаму Омікрон можуть сильно відрізнятися від усіх попередніх версій коронавірусу.

Він зазначив, що пацієнти найчастіше скаржаться на біль у м’язах, особливо в спині. А також на закладеність носа, розлад шлунка і діарею.

Основною відмінною рисою нового штаму є міалгія – м’язовий біль, яка локалізується в різних частинах тіла, але частіше – в спині.

“Ми знаємо, що це дуже заразний варіант, у два-три рази більш заразний, ніж Дельта, який сам по собі був дуже заразним”, – підкреслив професор.


Читайте також:


Залишити коментар: