Лікар пояснила, чим небезпечна відмова від другої дози COVID-вакцини



Через відмову від другого щеплення від коронавірусу можуть послідувати незворотні наслідки. Якщо людина свідомо пропустила другу дозу, то ефект від першої вакцини пропадає, і тоді у неї з’являються шанси загриміти до лікарні з тяжким перебігом хвороби.

- джерело.

Про це розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри дерматовенерології Тетяна Бондаренко, повідомляє “Обозреватель”.

За словами медика, рівень антитіл стрімко падає приблизно через місяць, якщо людина не хворіла на коронавірус і отримала лише першу дозу вакцини.

“Після першої дози антитіла виробилися, але через якийсь час вони утилізуються і виводяться з організму. Рівень імуноглобулінів G в середньому починає зменшуватися через 3-4 тижні. У когось вони можуть затримуватися, у когось виводяться трохи швидше. залежить від імунної системи, від фагоцитозу, від систем організму, що виводять, але в середньому це місяць”, – пояснила лікар.

Вона наголосила, що друга доза обов’язково має бути: “Якщо людина “прокинулася” через два місяці, через три, нехай все одно вводить другу дозу”, – порадила лікарка.

Запис Лікар пояснила, чим небезпечна відмова від другої дози COVID-вакцини спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: