Кричала від болю: породілля померла через п’яну лікарку, так і не побачивши немовля (фото)



У Франції через п’яну жінку-анестезіолога померла породілля.

- джерело.

Про це пише The Guardian.
28-річна британка Ксинтія Хоук перенесла зупинку серця після того, як анестезіолог проштовхнула трубку для дихання їй в стравохід, замість трахеї.

Кричала від болю
Потім не зрозуміла помилки, хоч породілля кричала від болю. Хоук була без кисню кілька хвилин, але залишилася в незворотній комі, попри зусилля парамедиків. Вона померла через 4 дні, не прийшовши до тями, і не побачивши новонароджену дитину, хлопчика.

53-річна Хельга Вотерс працювала черговим анестезіологом в пологовому будинку на південному заході Франції. Хоук, яка хотіла народити природним шляхом, слід було терміново робити кесарів розтин. Під час розслідування Вотерс розказала поліції, що пила з друзями, коли їй подзвонили, і попросили повернутися в клініку, щоб допомогти з операцією. Пізніше з’ясувалося, що у неї рівень алкоголю в крові був більш, ніж удвічі вищий, за дозволений у Франції для водіння.

Вотерс зізналася, що має проблеми з алкоголем. Носила в кишені пляшечку горілки і воду, які регулярно пила.

Слідчі виявили, що Вотерс, громадянка Бельгії, в минулому щонайменше двічі потрапляла в реабілітаційний центр лікуватися від алкозалежності. Після одного лікування її звільнили з роботи в Бельгії. Згодом звільнили з іншого медичного закладу. Ймовірно, пов’язаний з вживанням алкоголю.

Французьке кадрове агентство найняло Вотерс в лікарню за 2 тижні до смерті Хоук. Не провело перевірок її рекомендацій, і нові роботодавці не знали про проблеми з алкоголем.


Читайте також:


Залишити коментар: