Імунітет від COVID передається з молоком матері: результати нового дослідження



Матері, які годують груддю, забезпечують своїх дітей антитілами, які можуть забезпечити природний захист від коронавірусу, що викликає COVID-19.

- джерело.

Новий звіт за результатами проведеного дослідження розширює попередні результати, які показали, що молоко жінок, що годують, інфікованих SARS-CoV-2, не містило вірусу. За словами дослідників, їх результати підтверджують рекомендації, що спонукають жінок, які годують продовжувати грудне вигодовування під час і після хвороби COVID-19.

Журнал Frontiers in Immunology опублікував свій звіт щодо результатів дослідження.

Група та дослідження
У розширеному дослідженні взяли участь понад 60 жінок, які надали зразки протягом двох місяців після того, як вони поставили діагноз COVID-19. Мішель К. “Шеллі” Макгуайр з Університету Айдахо керувала дослідженням разом із колегою з Медичного центру Університету Рочестера Антті Е. Сеппо.

До команди увійшли дослідники з Університету I; Університет штату Вашингтон; медичний центр Університету Рочестера; Каліфорнійський університет у Сан-Франциско; Бригам та жіноча лікарня; Університет Арканзасу медичних наук; та Тулейнський університет.

“Що було дійсно важливо, так це те, що ці антитіла залишалися підвищеними у більшості цих жінок протягом двох місяців. Це просто додало впевненості в тому, що навіть якщо у вас є COVID, грудне вигодовування – правильне рішення “, – сказав Макгуайр у. коментарі виданню Medicalxpress.

Результати здивували
Команда перевірила зразки грудного молока на наявність антитіл імуноглобуліну “А”, специфічних до шиповидного білка нового коронавірусу, відповідального за пандемію.

Тести показали, що три чверті жінок продовжували виробляти антитіла в грудному молоці до двох місяців, а в деяких вони починалися протягом тижня після постановки діагнозу COVID-19.

Дослідники заявили, що антитіла у грудному молоці, ймовірно, забезпечили породіль постійним джерелом пасивного імунітету.

Жінки також представили мазки зі шкіри грудей до та після миття. Хоча вірус SARS CoV-2 не було виявлено у молоці, 29 відсотків мазків шкіри дали позитивний результат на генетичний матеріал (РНК) SARS CoV-2 перед миттям. Лише два із 29 мазків, 6 відсотків, дали позитивний результат після промивання. Дослідники пояснили наявність вірусної РНК кашлем жінок чи домашніх джерел.

Дослідники наголосили, що не знайшли жодних доказів наявності живого вірусу чи причин для занепокоєння із цього приводу. Суть залишилася незмінною: грудне вигодовування під час COVID-19 не тільки безпечне для немовлят, а й, ймовірно, захисне.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Запис Імунітет від COVID передається з молоком матері: результати нового дослідження спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: