Ілон Маск: колонію на Марсі треба побудувати пошвидше, поки не почалася Третя світова



Винахідник вважає, що «навряд чи» ще однієї війни – цього разу ядерної – вдасться уникнути

- джерело.

В Ілона Маска знову дивовижні ідеї. Але найпозитивніше в цих ідеях те, що винахідник ставить для них цілком реалістичні дедлайни, завдяки чому значна частина з його задумок втілюється в життя.

Перші підготовчі польоти до подорожі на Марс розпочнуться вже в першій половині 2019 року, заявив Маск цього разу. Про це повідомляє ВВС.

Зокрема, уже наступного року мають відбутися випробувальні польоти його космічного корабля, який у майбутньому полетить на Марс.

«Я думаю, що ми зможемо виконувати короткі польоти, злети та посадки, десь у першій половині наступного року», – сказав він, виступаючи на фестивалі South by Southwest в Остіні, штат Техас.

Для Маска життєво важливим є те, щоб люди змогли висадитися на Марс до наступної «ймовірної» світової війни. Тобто якщо на Землі буде знищено все живе, у людства буде гарний шанс продовжити своє існування на Марсі, далекоглядно розраховує підприємець.

Перші кроки вже зроблені. Як відомо, в лютому цього року після серії невдалих запусків від Space X було здійснено мега-успішний запуск ракети Falcon Heavy, яка вивела на навколоземну орбіту червоний Tesla Roadster.

За задумом, машина мала летіли по ширшій орбіті, з якої – пряма дорога на Марс. Однак пального для прискорення й переміни курсу капсула наразі не має, тому Roadster поки що просто мандрує між зірками.

Під час заходу пан Маск висловив своє бачення, як суспільство має функціонувати на Марсі, щоб бути успішним.

«На мою думку, найкращою формою правління на Марсі була би пряма демократія. Кожен голосує з кожного питання, і саме так це працює», – наголосив він.

На думку Маска, колонія на Марсі є надзвичайно важливою для виживання людства. «Навряд чи у нас ніколи не буде світової війни знову», – зазначив бізнесмен.

Він жартома додав, що дуже затребуваними на Марсі будуть піцерії – адже там ще немає жодної.

Нагадаємо, Ілон Маск розповів, коли запустить міжпланетний корабель на Марс.


Читайте також:


Залишити коментар: