Гра за новими правилами: НБУ підготував українцям серйозні зміни



Є декілька нововведень

- джерело.

Керівництво Національного банку України запланувало зміну валютних правил в країні. Про це повідомляє Politeka.

Згідно з постановою НБУ, підприємцям дозволили з 3 березня 2018 року не продавати в обов’язковому порядку – 50% надходжень – валюту, що надійшла з-за кордону у вигляді нових кредитів небудь виді фінансування під раніше сформовану кредитну заборгованість.

Також НБУ приготував для бізнесменів ще пару нововведення.

Він дозволив інвесторам купувати інвалюту під висновок заробленого за 2017 р. Мова йде про дивіденди, корпоративних правах і акціях. Одночасно чиновники підвищили максимальний ліміт таких покупок: з що діяли раніше 2-5 млн до 7 млн дол. в місяць. При цьому семимиллионные допускаються не тільки по заробітках 2017 р., але і за всі попередні періоди.

Крім цього, українським позичальникам дозволять дострокове погашення закордонних кредитів в інвалюті. У місяць на ці цілі можна буде купити і перерахувати не більше 2 млн дол. Для одного резидента-позичальника за кредитними договорами, що обслуговуються в межах одного уповноваженого банку.

Експерти дають цілком оптимістичний прогноз курсу долара на березень. Як очікується, гривня буде залишатися стабільною.

Економіст Ерік Найман каже про те, що ситуація з курсом гривні навесні буде такою ж, як зараз, без кардинальних змін і стрибків. Експерт не виключає, що гривня може навіть зміцнитися завдяки невеликій ревальвації. Так, курс в березні може опуститися до позначки 26,5 грн за 1 дол.


Читайте також:


Залишити коментар: