«Електронна віза» та «електронний консул»: Що потрібно знати українцям про нововведення



В Україні останнім часом відбувається дуже масштабна модернізація консульської служби, зокрема невдовзі буде запроваджено сучасні системи «електронний консул», «електронна віза», передає Корупція.Інфо

- джерело.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев під час офіційного візиту до Риги.

“В нас останнім часом відбувається дуже масштабна модернізація консульської служби. В тому числі планується запровадження такого глобального проекту як «електронний консул». В ньому передбачається автоматизація всіх процесів, всіх консульських послуг, оформлення віз, паспортів, нотаріальні дії тощо. Це сучасно, прозоро та прагматично”, – сказав Погорельцев.

Він уточнив, що наразі вже створено базис зазначеної системи, існує система електронних досьє, відбувається відхід від паперових журналів реєстрації консульських дій. Все автоматизується і далі відбуватиметься поетапне приєднання нових модулів до цієї системної основи. “Система “електронний консул” у повному вигляді – це досить тривала робота, яка не може бути виконана протягом року-двох. І вона ще потребує постійного вдосконалення. А от що стосується саме електронної візи, то вона зараз проходить опрацювання в тестовому режимі. Її будемо вводити в експлуатацію найближчим часом”, – наголосив Погорельцев.

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев перебував 8-10 березня з офіційним візитом у Ризі, де проводив консульські консультації з колегами з Латвійської республіки.


Читайте також:


Залишити коментар: