Чому локдаун не введуть під час новорічних свят: чітку відповідь міністра



Максим Степнов, міністр охорони здоров’я України пояснив, чому дати локдауна зміщені на період після основних новорічних свят. Він вважає, що люди все одно ходитимуть в гості, і карантинні обмеження витримувати в період найпопулярніших свят у році, ніхто не буде. Нагадаємо, що в країні з 8 по 24 січня вводиться жорсткий карантин, який відіб’ється на житті громадян.

- джерело.

Про це він розповів в ефірі Свободи Савіка Шустера.

Степнов нагадав, що всі обмеження і їх жорсткість вводиться з єдиною метою – розірвати ланцюжок передачі захворювання.

“Але ми живемо в Україні! І ми бачимо, як іноді виконуються ті обмеження, які ми вводимо. Є наша ментальність. Ми розуміємо, що якщо жорсткий карантин вводиться в якихось європейських країнах – його дотримуються … Ми розуміємо, що в нашій країні, іноді, коли написано, що ресторан повинен працювати до 22:00, але ми бачимо роботу до 01:00, і так далі “, – відповів Степанов.

Зараз мало хто замислюється над тим, що загроза нікуди не поділася, і держава продовжує намагатися зберегти баланс між епідеміологічними показниками і нормальним життям українців. Керівництво країни думає про те, наскільки країна і люди зможуть економічно пережити посилений карантин.

Дати зимового локдауна обрані невипадково, вони прораховані з урахуванням прогнозу зростання кількості інфікованих коронавірусом, а також хворих на грип, в країні.


Читайте також:


Залишити коментар: