Чоловік з’їв білку і підхопив смертельний коров’ячий сказ



Американський мисливець вбив білку, поласував її мізками і заразився смертельно небезпечним захворюванням. Цей випадок трапився в жовтні 2015 року. 61-річного чоловіка привезли до лікарні в Рочестері, штат Нью-Йорк. Пацієнт поскаржився на сплутаність думок, втрату зв’язку з реальністю і більше не міг самостійно пересуватися.

- джерело.

Його відправили на МРТ голови, після чого виявилося, що він страждає від різновиду хвороби Крейтцфельдта-Якоба. Це дегенеративне захворювання мозку, при якому його клітини руйнуються. Хвороба також відома як коров’ячий сказ, так як люди найчастіше заражаються нею від хворих корів.

Однак його рідні повідомили про дивакувату дієтичну звичку мисливця: він вполював білку, засмажив її мозок і з’їв його. Родина стверджує, що чоловік отруївся саме від білки. Невідомо, чи з’їв він мізки спеціально, чи їх частина змішалася з іншими частинами туші.

Лікарі не змогли врятувати чоловіка, він помер в лікарні. Діагноз було підтверджено при розтині. Згідно з даними Національного інституту здоров’я, захворювання Крейтцфельдта-Якоба є прогресуючим неврологічним розладом, яке щорічно вражає тільки одну людину на мільйон у рік по всьому світі. Випадок описала доктор Тара Чен, яка вивчала всі випадки зараження хворобою Крейтцфельдта-Якоба в лікарні за останні п’ять років. Вчені розповіли, що це «виснажлива хвороба», яка швидко прогресує і зазвичай призводить до смерті протягом одного року після встановлення діагнозу. Лікування неможливе.


Читайте також:


Залишити коментар: