Через скандал «Книгарня «Є» не збільшуватиме частку російськомовної літератури у продажу



«Книгарня «Є» не збільшуватиме частку російськомовної літератури у продажу.
Про це повідомляє «Українська правда».

Співвідношення україномовних книжок і книжок іноземною мовою, серед яких російська, залишається приблизно 90% на 10% і ще «тривалий час» не змінюватиметься.

- джерело.

Директор з розвитку «Книгарні Є» Андрій Домаранський заявив виданню, що допис на сторінці книгарні у Facebook був виключно закликом до держави підтримати книжкову галузь.

«Для когось, хто не заглиблений у реалії, парадоксальна, для когось – абсолютно очевидна: торгувати в Україні книжками російською мовою більш вигідно, ніж торгувати в Україні україномовними книгами. Це треба змінити, а змінити це можливо виключно завдяки дієвим крокам з боку державних інституцій», — пояснив Домаранський.

За його словами, причина вигідності продажу російськомовних книжок проста – така книжка має ширший ринок збуту. Її можна продати в Росії, Білорусі, Казахстані тощо. Щоб розширити ринок збуту для україномовних книжок, на думку Домаранського, потрібна допомога держави.

  • 14 вересня мережа книжкових магазинів «Книгарня «Є» заявила, що вирішила збільшити частку книжок російською мовою у продажу. У мережі пояснили, що 50—70% в обороті великих книготорговельних структур становить російська книга — як імпортована, так і видана в Україні, а головною причиною просування ритейлом російської книги є привабливі умови (більша маржа).
  • У 2019 році «Книгарня «Є» звинуватила свого конкурента Yakaboo «в допомозі російській агресії»Книжкові супермаркети «Книгарня Є» і Yakaboo посварилися через російське видавництво. «Книгарня Є» закликає бойкотувати конкурента, а Yakaboo збирається до Антимонопольного комітету і закликала бойкотувати мережу. Причиною для цього стало те, що Yakaboo став дистрибʼютором української дочки російського видавництва «Альпина Паблишер», що випускає в Росії мотиваційну, бізнес- і науково-популярну літературу. За словами гендиректора видавництва, до скандалу «Книгарня «Є» сама хотіла співпрацювати з ними.


Читайте також:


Залишити коментар: