Частина українців зможе вийти на пенсію достроково: кому пощастить і що потрібно знати



Громадяни України мають повне право достроково оформити пенсію. Однак зробити це можна лише в тому випадку, якщо житель країни був звільнений напередодні досягнення пенсійного віку (58.5 років і старше).

Пише - джерело.

Що запропонували:

  • Українська влада пропонують вийти на пенсію тим, у кого є необхідний стаж (у 2021 році – 28 років).
  • Також на пенсію мають право вийти багатодітні матері, які мають дітей з наявністю рідкісних захворювань, але для цього також потрібно досягти 50-річчя.
  • Таке право закріплено і за чоловіком, але йому необхідно допрацювати до 55-річчя.

В Україні традиційну щорічну індексацію пенсій проведуть 1 березня 2021 року. Примітно, що на стипендії дітям-сиротам буде встановлено підвищення на рівні 150% прожиткового мінімуму. Загальний розмір пенсії буде на рівні трьох тисяч гривень.

Нововведення не торкнуться:

  1. В країні також на 11% збираються підвищити розрахунковий розмір середньої заробітної плати за три роки, на підставі якої вважається пенсія.
  2. При цьому влада може підвищити тільки розрахунковий розмір, це означає, що в ньому не будуть враховувати надбавки за сверхстаж і доплати для окремих категорій.

Нововведення не стосується тих громадян України, хто за формулою заробив на пенсію, розмір якої менше 11% від мінімальної, та тих, хто отримує максимальну пенсію.


Читайте також:


Залишити коментар: