Без театрів, барів, пропускний режим. Німеччина і Франція знову посилюють карантин



Уряд Німеччини на місяць запроваджує низку суворих карантинних обмежень для боротьби з поширенням COVID-19. Зокрема, до грудня не працюватимуть театри, кінотеатри та бари. Водночас Франція вводить пропускний режим для виходу з дому.

- джерело.

“Вірус поширюється зі швидкістю, що не передбачалася навіть у найбільш песимістичних прогнозах. Менш ніж за два тижні кількість заражень подвоїлася”, – сказав під час виступу президент Франції Емануель Макрон.

Французам буде дозволено виходити тільки для прогулянок, відвідування лікаря або походу в магазин. Бари, ресторани та підприємства “не першої необхідності” припинять роботу. Окрім того, забороняються переміщення між регіонами, окрім дня усіх святих 1 листопада, та публічні заходи. Макрон також закликав людей утриматися від походів в гості.

Водночас школи, дитячі садки та коледжі продовжать працювати.

Як повідомляє видання Spiegel з посиланням на проєкт рішення, згідно з новими правилами, які набудуть чинності 2 листопада і діятимуть до кінця наступного місяця. Канцлерка Ангела Меркель заявила, що вірус зростає в геометричній прогресії. Вона додала, що попри те, що система охорони здоров’я все ще може впоратися з цим, якщо кількість хворих зростатиме, вона опиниться на межі впродовж кількох тижнів.

“Ми знаємо, що нам потрібно знову скоротити кількість контактів – ось чому нам потрібні національні, але обмежені у часі зусилля з 2 листопада”, — заявила канцлерка.

Людям буде дозволено зустрічатися на публіці тільки з членами своєї сім’ї або двома домогосподарствами – не більше десяти осіб. Крім цього, бари, клуби, паби або інші заклади громадського харчування будуть відкриті тільки для їжі на винос.

Відповідно до нових обмежень, ночівлі у готелях будуть дозволені тільки з поважної причини, а кінотеатри, театри та спортивні заклади, зокрема тренажерні зали та басейни будуть тимчасово зачинені. Косметичні студії, масажні салони та тату-студії також не працюватимуть до грудня. Матчі Бундесліги і заходи професійного спорту відбуватимуться без глядачів.

Школи та дитячі садочки залишаться відкритими, утім від них вимагатимуть нові протоколи гігієни. Відкритими залишаться і перукарні, а також установи, що пропонують медичні процедури, зокрема фізіотерапію.

У Німеччині за минулу добу зареєстрували 11 409 нових випадків зараження коронавірусом. У той же день за попередній тиждень було зафіксовано 6868 випадків.

Що відомо

  • В умовах карантину паби та ресторани Німеччини почали збирати контактні дані відвідувачів, щоб мати можливість відстежити поширення вірусу серед відвідувачів та полегшити пошук контактних осіб. Для цього вони використовують безкоштовне пиво.


Читайте також:


Залишити коментар: