Абсурдність свята: у центрі Львова жінки задарували чоловіків квітами



8 березня, у центрі Львова відбулася акція «Подаруй квіти чоловікові!», відповідно до якої 100 тюльпанів жінки дарували перехожим чоловікам, закликаючи їх боротися із насиллям в сім’ї та тішити своїх коханих подарунками не лише один раз на рік.

- джерело.

«Цією акцією ми хотіли показати весь абсурд свята 8 березня, коли чоловіки сьогодні купують квіти, а завтра їхні жінки страждають від насилля, образ і гендерної нерівності. На квітах висять особливі надписи: «жінка – не прикраса твого життя, а людина, яка має права», «найкращий комплімент – це твоя повага, а не ця квітка», «Став свідком насильства – дзвони 102» та інші.

Ми повертаємо зміст сьогоднішнього свята та наголошуємо на тому, що це День захисту прав жінок та миру, як затверджує ООН», – розповіла кореспондентові «Вголосу» організаторка акції Марта Чумало.

Більшості чоловіків така ініціатива здалася дивною, деякі сміялися та забирали собі квітку, втім, були й такі, що вперто відмовлялися: «Мені соромно отримувати від вас той тюльпан, підіть краще дівчині якійсь подаруйте, не в мене ж свято!» – обурився пан Микола. «Я несу сьогодні подарунок своїй коханій і мені байдуже, чи та квітка коштує 100 чи 200 гривень. Якщо є привід зайвий раз зробити приємне – не бачу в цьому проблеми» – розповідає Андрій. «Радію, що 8 березня – це вихідний, а свято жінки чи ні, – байдуже. Треба тішити коханих щодня, а не придумувати собі дати» – вважає Олексій.


Читайте також:


Залишити коментар: