“4,427 тисячi гривень і…”: На водіїв, котрі виїжджають за кордон чекають додаткові витрати



Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) ввело нові, підвищені, тарифи на поліси для тих, хто виїжджає за кордон на автотранспорті.

- джерело.

Як розповів Михайло Овсієнко, експерт ринку страхування, вартість “Зеленої карти” на 15 днів для поїздок по Європі для легкових автомобілів зросла до 848 гривень (раніше було 805 грн), для автобусів — 3,187 тисячi гривень (раніше — 3,025 тис. грн), для вантажних автомобілів — 2,001 тисячi гривень (раніше — 1,899 тис. грн).

Вартість “Зеленої карти” на один місяць для легкових автомобілів становить 1,350 тисячi гривень (раніше — 1,282 тис. грн), автобусів — 4,427 тисячi гривень (раніше — 4,202 тис. грн), вантажівок — 2,656 тисячi гривень (раніше 2,521 тис. грн). За словами пана Овсієнка, без “Зеленої карти” водій не зможе в’їхати в іншу країну, адже це система страхового захисту потерпiлих у дoрoжньo-транспортній пригоді незалежно від країни їхнього місця проживання і реєстрації транспортного засобу. Вона поширюється на території 47 країн Європи, Азії та Африки.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року “міжнародні” водійські права перестануть діяти на території ЄС.

Начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 роки так звані міжнародні у ЄС взагалі вважатимуться недійсними.

При цьому Криклій заспокоїв, що для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде заново здавати ПДР. Необхідно буде всього лише пройти медогляд і підтвердити своє здоров’я. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть на кілька відсотків дорожче, ніж нинішні права, що коштують 201 грн.

“Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок”, – додав Криклій.

Нові права видаватимуться максимум на 15 років. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років, і медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також строгі правила проходження медогляду передбачений для водіїв у віці від 50 років – їм доведеться проходити його кожні три або п’ять років.


Читайте також:


Залишити коментар: