«Зникла» сміттєсортувальна лінія, яку Львівська міськрада купила за 30 млн грн



Керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря не знає, куди поділася сміттєсортувальну лінія, яку в 2016 році без тендеру та конкурсу купила Львівська міська рада та встановила на Рясному.

- джерело.

Про це під час прес-конференції сьогодні, 2 березня, сказав директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент «Вголосу».

«Мені нічого не відомо про сортувальну лінію на Рясному та вул. Конюшинній», – сказав керівник ЛКП «Зелене місто».

«Місто не володіє цими сортувальними лініями, вони приватні», – додав депутат Львівської міської ради від «Громадянської позиції» Роман Іванців.

Як писав «Вголос», у грудні 2016 року, замість вивозити сміття, Львівська міська рада за символічну оплату в 10 грн/міс. взяла в оренду у компанії «Грінера Україна» сміттєсортувальну лінію. Але попри вигідну оренду, у Львівській міській раді вирішили викупити сміттєсортувальну лінію та поставити її на території заводу «Сільмаш», що у Рясному (мікрорайон Львова). Відповідно, сміттєсортувальну лінію без тендеру та конкурсу за майже 27,9 млн грн купили для Львова. Те, що лінію купили без конкурсу, заступник Садового Сергій Бабак пояснював тим, що таке обладнання дуже важко знайти.

Але це, як виявилось, банальна маніпуляція. Адже, як стало відомо із системи «Prozorro», департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації у грудні 2017 року в результаті відкритих торгів придбав за 16,4 млн грн три (!) сміттєсортувальних лінії.


Читайте також:


Залишити коментар: