ЗНО-2019 в Україні: озвучено фінальний графік проведення вирішальних іспитів



Українським школярам назвали остаточний графік проведення ЗНО в 2019 році

- джерело.

Відповідне повідомлення було оприлюднено прес-службою Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, передає ТСН.

Відзначається, що поточна державна підсумкова атестація (ДПА) повинна стартувати вже з 14 травня, а ось старт ЗНО-2019 запланований на 21 травня.

У департаменті повідомили, що підсумкова атестація для учнів 4-х класів буде проведена з 14 по 24 травня. Для школярів заплановані іспити з двох предметів – українська мова/література і математика.

Що стосується учнів 9-х класів, то вони будуть здавати підсумкову атестацію вже з трьох предметів: українська мова, математика та предмет, який обере сама школа. Проведення іспитів заплановано з 4 по 19 червня, а видача документів про освіту – з 14 червня.

Також у департаменті зазначили, що сесія ЗНО-2019 для випускників 11-х класів стартує 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Офіційна видача документів про освіту запланована на 26 і 27 червня, а останній дзвоник у всіх класах відбудеться 31 травня.

Нагадаємо, у київських навчальних закладах вже почалися скандали після впровадження нових правил вступу дітей до першого класу.

Так, директор однієї з київських шкіл і співробітник колегії Міносвіти пригрозив звертатися до податкової для перевірки батьків, які укладають «фейкові договори оренди», щоб віддати свою дитину в школу за територіальним принципом.

«Попередження для тих «хитрунів», які зараз можуть готувати фейкові «договори оренди», щоб отримати місце в школі там, де на це мають право інші люди, які дійсно проживають у цієї школи. Так ось: як директор школи і як громадянин я можу звернутися в податкову з проханням перевірити підозру на вчинення податкового злочину у вигляді несплати податків”, – заявив він.


Читайте також:


Залишити коментар: